Skud på Stammen 2016

Skud på Stammen 2016
7. oktober – 18. december 2016

De 15 møbler i karakteristisk dansk bøgetræ er enkle, men meget forskellige. Hver især fortæller de en historie om et samarbejde mellem en etableret designer og en snedkerelev: Om formgivningens kunst, respekten for materialet og forarbejdningens raffinement.
Udstillingen Skud på Stammen er kulminationen på et årligt projekt, hvor snedkerelever og designere samarbejder om at skabe prototyper af nye møbler på snedkerskolen NEXT. Skud på Stammen har gennem flere år udfordret og udviklet den danske tradition for møbeldesign. Formålet har altid været at vise, at det tætte møde mellem håndværk og formgivning fører til nyskabende resultater.

Som noget nyt i år er produktion og salgsleddet tænkt med: Udvalgte prototyper bliver sat i en mindre serieproduktion og vil blive bortauktioneret i starten af 2017 hos Bruun Rasmussen Kunstauktioner, ligesom FDB Møbler tilbyder sparring og rådgivning for et udvalg af de deltagende designere og snedkere, og tillige sætter enkelte møbler i produktion. Overskuddet fra auktionen går til et legat til støtte for fremtidige samarbejder mellem designere, snedkere og møbelproducenter.

 

Skud på Stammen åbner med fernisering torsdag den 6. oktober kl. 17-19. Udstillingen åbnes af kulturminister Bertel Haarder. Udstillingen kan ses i galleriets åbningstid onsdag-fredag 12-18, lørdag- søndag 10-16, til og med søndag den 18. december. Fri entré.

Til udstillingen udgives et katalog med forord af journalist Lars Hedebo i samtale med designer Kasper Salto og gallerist Anders Petersen fra A. Petersen Collection & Craft.

Samarbejdspartnere

Snedkeruddannelsen og skolepraktikcenter NEXT – Uddannelse København.
FDB Møbler.
Bruun Rasmussen Kunstauktioner.

Udstillingen har modtaget støtte fra Statens Kunstfond.