“14. AUGUST” – udstilling 2019

5. august 2019
Oplev bl.a. Trine Drivsholms 'Botanic Structures' på årets udstilling af indkøbte værker af "14. AUGUST – foreningen for kunsthåndværk og design"

På Kløvermarksvej 70 kan du fra 16. august og frem til og med fredag den 30. august se foreningen “14. AUGUST – foreningen for kunsthåndværk og design”s indkøb af værker i det forløbne år. Oplev bl.a. keramiker Karen Bennikes værk ‘Grøn Multi X, 2018’, om hvilket Karen fortæller:

“GRØN SKULPTUR er fremstillet ved hjælp af en gipsform. Det letter formningsprocessen, og giver mig frihed til at arbejde serielt – og mulighed for at eksperimentere med det enkelte værk. Jeg kan i disse serier med variationer afprøve forskelligartede glasurer og overflader. Jeg kan oven i købet arbejde videre på formen. Med disse eksperimenter prøver jeg at give de forskellige skulpturer deres egen personlighed og et selvstændigt udtryk, men med en tydelig genkendelighed, der peger tilbage på prototypen. GRØN SKULPTUR er fra denne nye serie kaldet Multi X, og fremstår i den rene grundform.”

Her på siden ser du også Trine Drivsholms ‘Botanic Structure’ (øverst), samt Michala Ekens sølvarmbånd ‘Come Together’.

I året 2018/19 er der købt værker af designerne og kunsthåndværkerne Rasmus Fenhann, Karen Bennicke, Trine Drivsholm, Claydies, Louise Sidelmann, Hanna Munch Christensen, Grethe Wittrock, Marie Rimmen, Maria-Louise Grau, Ane-Katrine von Bülow, Pernille Snedker Hansen, Birgit Daa Birkkjær, Karen Fly, Michala Eken, Anders Raad, Bente Hansen, Maria-Louise Grau, Metha Stuart Wallace og Helle Kjær.

Fotos: Ole Larsen og Per Johansen

“14. AUGUST – foreningen for kunsthåndværk og design” har eksisteret siden 1965 med det formål at støtte dansk kunsthåndværk og design. For medlemmernes kontingent bliver der hvert år indkøbt en række værker, som udloddes til foreningens medlemmer.

Hvis du vil vide mere om “14. AUGUST – foreningen for kunsthåndværk og design” og evt. melde dig ind i foreningen, kan du klikke her.