Ålegræs – tang fra Møn

10. december 2019
I en lille film om ålegræssets potentialer kan du bl.a. se polstringen til Chris Halstrøms Modul fra AP. Serien blive til.

 

I samarbejde med Chris L. Halstrøm, der er designer af Modul-møblet, har A. Petersen eksperimenteret med ålegræs som polster-materiale. Modul fås derfor med hynder, der består af sammenpresset ålegræs.

Fotograf og filmproducent Niels Vestergaard har, i anledning af UNESCOs udnævnelse af Møn og de omkringliggende øer og vandområder som ‘biosphere’, fremstillet en lille film netop om ålegræs-materialets mange potentialer. Den kan du se her ovenfor.

 

Indsamling af ålegræs var tidligere et indbringende bierhverv for de lokale landmænd på bl.a. Møn, Lolland og Falster. Tangen blev solgt til brug som isoleringsmateriale i huse, til madrasfyld med mere. I dag er indsamlingen af tang blevet genoptaget af bl.a. Kurt Schierup, som løbende leverer det tørrede materiale til os på Kløvermarksvej. Her står Lærke for den videre proces med presning og fremstilling af inderhynderne til Chris Halstrøm Modul-møbel.

Vil du vide mere om Modul? Se her