Anders Lunderskov og de mange bakker

16. november 2018
En fascination af bakker har drevet designer og møbelsnedker Anders Lunderskov ud i et væld af former

Trods navnet ”Curve” kommer den nye bakke helt fladt (billedet ovenfor). Så første skridt er at samle delene til den kurvede form, som nu lanceres og fås i 2 størrelser i butikken på Kløvermarksvej 70.
Det er ikke svært – og det giver en fin fornemmelse for hvordan træ som materiale er levende, bøjeligt og føjeligt med den rette formgivning og faglige forståelse.

”Curve” er formgivet af designer og møbelsnedker Anders Lunderskov (f. 1961), som har boet og arbejdet i Milano siden 1986. Han er udlært hos A.J. Iversen, ét af Danmarks mest hæderkronede møbelværksteder.

Efter svendebrevet drog han sydpå og landede slutteligt i Milano, hvorfra han har udviklet sin helt egen niche indenfor den mere eksklusive del af snedkeriet. Han arbejder med alt fra interiører til offentlige rum og private hjem til møbler, legetøj og accessories.

I hel særlig grad har bakken og serveringsfadet haft hans bevågenhed. Det er blevet til en lang række finurlige bud i smukt forarbejdet træ, som bl.a. modehuset Prada har været en stor aftager af.

Frem til og med januar 2019 præsenterer vi på Kløvermarksvej Anders Lunderskovs helt unikke univers i en stribe ophængte rammer, hvor bakker og fade er skilt ad, så konstruktion, koncept og fine håndværk er blotlagt. Det gælder også ”Curve”, som man kan opleve i helt flad såvel som kurvet figur.