Colour Diaries

29. januar 2019
A. Petersen har sammen med tekstil- og farvedesigner Margrethe Odgaard netop udgivet "Colour Diaries" - en rejseskildring i farver.

A. Petersen har i samarbejde med tekstil- og farvedesigner Margrethe Odgaard netop udgivet “Colour Diaries”.
Margrethe rejste i årene 2015-2017 i Japan, Marokko og Island, hvor hun undersøgte og registrerede farvekombinationer på overflader i arkitektur og hverdagsobjekter. Udstyret med akvarelfarveblyanter og tuscher noterede hun farver i omgivelserne med det menneskeskabte som udgangspunkt for en stadigt voksende nysgerrighed på, hvordan vi i forskellige kulturer sammensætter farver. I stedet for at skrive om hendes rejseindtryk, har Margrethe malet farvekombinationer, som hun fandt særligt tiltalende eller spændende.

Antallet af tre farver henviser til den musikalske akkord, et harmonisk sæt med tre eller flere toner, der høres samtidigt.
Margrethe forklarer: “Hvad der begyndte som en personlig undersøgelse er kommet til at danne et vigtigt grundlag for min forståelse af farve og hjalp mig til at indse, hvor dybt vores valg af farver er påvirket af lyset og naturen i en given kultur, og hvordan kulturelle præferencer har rødder i den måde naturen har formet liv “.

Bog-sættet koster 400,- og fås i butikken på Kløvermarksvej 70 eller kan evt. tilsendes via contact@apetersen.dk