Kjærholm og Japan

Poul Kjærholm & Krestine Kjærholm og Japan
6. – 28. Februar 2015

De stramme og rene linjer. Den kølige og funktionelle stil. Det elegante islæt. I årtier har japanske og skandinaviske designere og møbelkunstnere inspireret hinanden. Fra 6. til 28. februar sætter A. Petersen og Ayanomimi fokus på to generationer af Kjærholm og forholdet mellem japansk og dansk møbelkunst.

I løbet af de 3 uger inviteres du indenfor til udstilling af Poul og Krestine Kjærholms design og møbelkunst, og 3 fredage er der aftenarrangement og fremvisning af udstillingen. På programmet er mag.art. og dr.phil Mirjam Gelfer-Jørgensen, som fortæller om sin seneste bog “Japanisme på dansk”, Aya Okamura fra Ayanomimi, som beretter om forholdet mellem dansk og japansk design i et nutidigt perspektiv, samt Krestine Kjærholm, som viser rundt i udstillingen.

Poul Kjærholm balancerede til perfektion mellem det skulpturelle og det funktionelle i sine møbler. I dag har hans datter Krestine løftet arven bl.a. med sine omhyggeligt vævede tæpper. Både faderens linjer og de japanske traditioner ses tydeligt i de smukke vævninger, der iscenesætter og fornyer Poul Kjærholms møbler på elegant og moderne vis.

A. Petersen udstiller et bredt udvalg af Poul Kjærholms klassikere, et udvalg af hans sjældne møbler og en række af Krestine Kjærholms arbejder. Flere af Poul og Krestine Kjærholms møbler og designs vil være til salg i løbet af udstillingen.

Poul Kjærholm, PK9, 1960

Krestine Kjærholm, KK Zen Have Rød

Program

6. februar 2015 kl.17.30-19.00

Mirjam Gelfer-Jørgensen fortæller om arbejdet med bogen “Japanisme på dansk – kunst og design 1870-2010”. Herefter fortæller Aya Okamura fra Ayanomimi om Krestine Kjærholms projekter i Japan og om hvordan man arbejder med design mellem Japan og Danmark. Efterfølgende er der fremvisning af udstillingen og mulighed for spørgsmål til Krestine Kjærholm.

13. februar 2015 kl.17.30-19.00

Aya Okamura fra Ayanomimi fortæller om Krestine Kjærholms projekter i Japan og om hvordan man arbejder med design mellem Japan og Danmark. Efterfølgende er der fremvisning af udstillingen og mulighed for spørgsmål til Krestine Kjærholm.

20. februar 2015 kl. 17.30-20.00

Stemningsaften med fremvisning af udstillingen. A. Petersen holder længe åbent og inviterer indenfor til et glas vin.