Sky, Maj og strømperne

2. februar 2019 Sky, Maj og strømperne

Tekstildesigner Sky Lucy Young bidrager til Japan Retur-udstillingen med Projekt Sokker – et projekt, der startede som et studie af japaneres både praktiske og kulturelle forhold til fodtøj og de japanske strømper, tabi, hvor storetåen er adskilt fra de øvrige tæer. Projektet, der var et samarbejde med den japanske virksomhed Kineyatabi, kom dog til at handle om meget mere end japanske strømper.

Eftermiddagens foredrag og dialog tager derfor udgangspunkt i Skys fortællinger fra Japan om sokke- og strømpefinesser, -detaljer og -ritualer og fortsætter med hvordan strømper hænger sammen med grundlæggelsen af tekstilindustrien i Midtjylland. En dansk vinkel på fortællingen, som konservator og ph.d. ved Nationalmuseet, Maj Ringgaard, afslutter:

Maj Ringgaards forskning i strømper tager udgangspunkt i de fund af strømpestykker fra 1600-1700-tallet, der blev opdaget under de senere års gravearbejde i forbindelse med metrobyggeriet i København. Disse fund er netop udgangspunktet for strømpernes historie, men også fortællingen om hvordan strikken kom til Danmark, hvordan de prægede mændenes modedragt og blev vigtige for at vise velformede ben.

Vi serverer et glas vin/vand undervejs.

Tilmelding på email: malene@apetersen.dk
Fortællingen foregår på Kløvermarksvej 70, 2300 København S, lørdag den 2. februar kl. 16 og varer ca. en times tid.
Pris: 100 kr. (inkl. entre til udstillingen. Hvis du allerede har købt billet til udstillingen, så koster det 40 kr. at være med)