Formspænd – design og håndværk

6. februar 2019
Oplev projektet ’Formspænd – design og håndværk’ - et samarbejde mellem lærlinge fra NEXT og studerende fra Kunstakademiets Arkitekt- og Designskole

Her i Danmark har vi en lang tradition for frugtbare samarbejder mellem møbelsnedkere, arkitekter og designere.

Fra den 13. februar til og med den 28. februar 2019 viser vi her på Kløvermarksvej et eksempel på et sådant samarbejde, når lærlinge og studerende fra møbelsnedkeruddannelsen NEXT og Kunstakademiets Arkitekt og Designskoles (KADK) afdeling for Møbel & Objekt præsenterer projektet ’Formspænd – design og håndværk’.

Projektet har været undervejs i to måneder og har budt på en række nye muligheder og udfordringer med møbelformgivning i formspændt finér. Samarbejdet har trukket på begge skolers faglighed og dannet grundlag for en gensidig faglig forståelse. I samarbejdet og dialogen mellem håndværkerne og designerne er 8 projekter skabt – 8 projekter hvor kunstnerisk arbejde og håndværksmæssig kunnen går hånd i hånd.

Rikke Palmerston er designstuderende på KADK og fortæller om projektet:

”Jeg havde aldrig arbejdet med formspænd før, og det havde mange af eleverne på NEXT heller ikke, da vi startede projektet. Det var spændende at afprøve og udforske teknikken sammen, med både vores kreative syn og skæve ideer, og deres mere praktiske tilgang. Vi brugte i vores gruppe meget tid på værkstedet og lærte meget om det enorme arbejde der lægges i udformningen af en han/hun presform, samt sammenhængen mellem finerlagenes tykkelser, retning og type i forhold til egenskaberne i det færdige produkt”, siger Rikke og afslutter:

”Det har i mine øjne været et lærerigt samarbejde, som også har skabt forståelse og respekt mellem de to fagligheder”.