Tora Urup og Jan Machenhauer – udstilling i udstillingen

4. april 2017
To eksempler på danske kunsthåndværkere og designere, som har skabt relationer på tværs af Danmark og Japan.

Modedesigner Jan Machenhauer er én af de danske deltagere, hvis værker du kan opleve her på Kløvermarksvej i 2017. I alt fire gange i løbet af året viser vi forskellige fragmenter af Machenhauers virke, og i første omgang er det en ny version af 1994-kollektionen med hvide stikninger. Denne kollektion blev overvældende godt modtaget af japanske kunder og blev således startskuddet til Machenhauers forskellige samarbejder med japanske partnere. Ligenu vises 2. del, der består af en udvalgt serie med emner fra skjortelinjen, der blev lanceret i 2012.

 

På udstillingen viser vi også værker af glasdesigner Tora Urup. For Tora Urups vedkommende startede forholdet til Japan med et keramisk studieophold tilbage i starten af 1980erne i Tokoname i Japan. På værkstedet i Tokoname arbejdede Urup tæt sammen med de japanske medarbejdere. Relationerne fra dette værksted har gennem årene vokset sig til stærke og nære bånd, der på forskellig vis både har inspireret Urup i hendes professionelle virke og for begge parters vedkommende åbnet døre til andre dele af branchen. De japanske relationer har over årene også udmøntet sig bl.a. i en serie glasarbejder for japanske Kimura Glass, en række udstillinger både i Japan og i Danmark, samt et kommende Japan-projekt.

Jan Machenhauer og Tora Urup er to eksempler på danske kunsthåndværkere og designere, der har skabt relationer på tværs af Danmark og Japan. Relationer, der for begge har vokset sig større og stærkere gennem årene.

I hele 2017 viser vi hos A. Petersen udstillinger, der fra forskellige vinkler kaster lys på dansk-japanske relationer, inspirationer og forbindelser.

 

Fotos af: Stuart McIntyre, Jan Machenhauer og Alexander Arnild Peitersen.