TSUMIKI

25. maj 2017
Kom til workshops og byg med japansk trælegetøj

TSUMIKI er træbyggeklodser, der kan stables og blive til tårne, slotte, huse, dyr, viadukter, hegn, broer, bjerge, togbaner, pyramider – kun fantasien sætter grænser.

Den japanske stjernearkitekt Kengo Kuma har tegnet træklodserne sammen med arkitekten Shuhei Kamiya og producenten More Trees.

Kengo Kuma står bag det nye H.C. Andersen Eventyrhus i Odense, men er altså også at finde på Kløvermarksvej 70 i form af de fine TSUMIKI. Shuhei Kamiya forsker og arbejder i øjeblikket i Danmark og har præsenteret os for TSUMIKI´erne, netop som en del af en kulturudvekslingen mellem Danmark og Japan, der fejres i år.

TSUMIKI´erne forener smukt træhåndværk og arkitektur på en letforståelig måde og i en helt håndgribelig form, som børn i Danmark altså nu for første gang præsenteres for.

Lørdag den 10. juni og søndag den 11. juni inviterer vi derfor til en række workshops med Mariko og Kinuyo fra japanske Tonton, der laver workshops med børn og voksne i hele verden.

Du kan tilmelde jer via billet-linket her.

Projektet er blevet til i et samarbejde mellem arkitekt Shuhei Kamiya, Mariko Hayama fra Tonton, A. Petersen Collection & Craft og Dansk Arkitektur Center.

Kengo Kuma and Associates designede TSUMIKI´erne, der siden 2015 er blevet fremstillet og distribueret i Japan af producenten More Trees. TSUMIKI´erne har nu så småt også bevæget sig udenfor Japans grænser og er således at finde i flere og flere lande.

I anledning af 150-året for de diplomatiske forbindelser mellem Danmark og Japan i 2017 har lærlinge fra skolepraktikcentret på møbelsnedkerlinjen Next – med OK fra More Trees – produceret et antal skalerede TSUMIKI.

Træet til disse projekt-TSUMIKI er venligst sponsoreret af HH Træ og Finer. Desuden er projektet støttet af More Trees og Frøslev Træ, samt har modtaget fondsstøtte fra Dreyers Fond og Sasakawa Foundation.

Læs mere om Dansk Arkitektur Centers del af projektet her.

Læs mere om More Trees her og se billeder fra tidligere  Tonton-projekter her.

TSUMIKI-projektet er en del af fejringen af 150-året for de diplomatiske forbindelser mellem Danmark og Japan.

Fotos af: Ougi Nakano og Lasse Mosgaard