12. december 2018 Henrik Vibskov og “Årets innovative gløgg”

Er du på udkig efter en helt særlig julegave i år?

På onsdag den 12. december kl. 17-19 besøger Henrik Vibskov butikken på Kløvermarksvej 70 og signerer “Japan Plates” til dig, der mangler den helt specielle, personlige julegave. En underfundig tallerken eller et fad, der bringer én på sporet af Vibskovs fantastiske univers.

Kommer du forbi denne onsdag aften, byder vi samtidigt på et glas af “Årets mest nyskabende gløgg” fra kl. 17.

Det er selvfølgelig vores nabo, Copenhagen Distillery´s Sune Urth, som har vundet den fine titel til “DM i Gløgg 2018” for en gløgg, der har basis i Distilleriets Honey Wine og ufiltreret æblemost, samt et strejf af chai-krydderier. Hvis du er til alkohol, kan gløggen suppleres med Distilleriets Dill Anise Aquavit, ellers er den alkoholfri.

“Japan Plates” stammer fra Henrik Vibskovs installation “The Repetitive Clean”, som første gang blev vist i Kanasawa i Japan i 2017 og som nu delvist er genopstået som del af “Japan Retur”-udstillingen her på Kløvermarksvej.

En signeret “Japan Plate” (27x27cm) koster 750 kr. og signeringen/dedikationen skrives på bagsiden.
Har du ikke mulighed for at være tilstede onsdag aften, kan du skrive til malene@apetersen.dk og lægge en bestilling på en signeret “Japan Plate”: Husk at skrive dedikationen helt som du gerne vil have den, men ikke mere end max. 20 tegn inkl. mellemrum. Vi skal modtage din mail senest kl. 12 onsdag den 12. december.

8. februar 2019 Louise, Anni, Aya og en 3-i-1 notesbog

Mød den japanske håndbogbinder Aya Nagaoka i en workshop, hvor du binder din egen notesbog.
Papiret er fra den japanske papirdistributør Takeo, designet på 3-i-1-notesblokken er Ayas eget.
Du kan bruge notesblokken som: én blok til møder, én er to-do-list, én til private noter. Eller som rejsedagbog: èn blok til rejseplan, én til at notere oplevelser undervejs og én blok til at skitsere din rejse.

Workshoppen er initieret af Louise Hold Sidenius og Anni Vestergaard.

Tilmelding på email: kari@apetersen.dk
Husk at skrive dit navn, telefonnummer og den dato du helst vil deltage på – enten fredag den 8. februar kl. 16-19 eller lørdag den 9. februar, kl. 11-14.
Pris: 400 kr.

Tidligere events

2. december 2018 Yuko, Johna og væven

Yuko Yokota og Johna Hansens bidrag – en meget lang væv – til udstillingen ‘Japan Retur’ er under det meste af udstillingsperioden med som stillestående objekt, undtagen i perioden 21. november til 2. december. I denne periode udfolder væven sig som et performativt værk, som man kan opleve i udstillingens åbningstid.

Yuko Yokota, født 1983 i Japan, er uddannet tekstilkunstner, med specialisering i vævning, fra Okinawa Prefectural University of Arts, Faculty of Arts and Crafts. Johna Hansen, født 1982 i Sverige, er uddannet arkitekt fra Kunstakademiets Arkitektskole og Tohoku University of Art and Design.

Objektet R/LOOM er en gigantisk væv, næsten otte meter lang, to meter bred og næsten tre meter høj. Navnet R/LOOM  er en leg med kunstnernes respektive felter arkitektur (ROOM) og vævning (LOOM). Projektet har til formål at undersøge en symbiose mellem disse to felter: Væven er blevet til et rum, og gennem en gentagen interaktion mellem Yuko og Johna og væven, en performance, skabes et nyt arkitektonisk element, tekstilet, og en ny rumlighed.

Til udstillingen ‘Japan Retur’ er R/LOOM tilpasset udstillingen og rummet på førstesalen på Kløvermarksvej 70. Selve trækonstruktionen er uforandret fra tidligere opsætninger af væven, men garnet og tekstilet som skabes, og den måde det udvikler sig på i rummet er særligt tiltænkt denne sammenhæng. Til forskel fra tidligere opsætninger, hvor Yuko og Johna arbejdede med temaet lys, fokuserer de her på skygge. De væver med genbrugsstof og jutegarn.

Yuko og Johna har lavet en publikation,  der hører med til R/LOOM, og som er tilgængelig i udstillingen fra den 21. november.

4. oktober 2018 Japan Retur – åbning

Vi inviterer til udstillingsåbning torsdag den 4. oktober kl. 17-19 her på Kløvermarksvej 70 – og vi håber at se dig!

På udstillingen viser vi mere end 40 projekter af danske kunsthåndværkere og designere. De har alle været nysgerrige på japansk kultur og specifikt snedkerhåndværk, keramik, glaskunst, designteori, broderi, lak-arbejde, papirfarvning, væveri – og en lang række andre teknikker, og som derfor har søgt samarbejder med japanske kunsthåndværkere og designere.

22. november 2018 Anne og det japanske tapet

Et sjældent og kostbart japansk tapet blev genopdaget i 2016 i hjertet af København på Kongens Nytorv. Ejendommens beliggenhed afspejler, at her boede en velhavende borger, i dette tilfælde den kendte kunstmæcen tobaksproducent Bernhard Hirschprung.

Ejendommen har efterfølgende fået navnet Brønnums Hus, efter en senere ejer.

Tapetet, der forestiller gyldenlæder, kan efter grundige tekniske og kunsthistoriske undersøgelser med sikkerhed siges at være japansk, og er et eksempel på en eksklusiv japansk handelsvare, der fandt vej til Europa i slutningen af 1800-tallet.
Tapetets japanske navn er Kinkarakawakami, (kin-guld, kara-imitation, kawa-læder, kami-papir) og er en japansk variation af det europæiske gyldenlædertapet.

Det luksuriøse guldtapet har dannet kulisse for Det Kongelige Teaters Balletskole i mange år, men idag ejes huset af Karberghus, som generøst åbner dørene op for visning af tapeterne i forbindelse med udstillingen Japan Retur.

Oplev de forgyldte japanske tapeter i det der engang var Bernhards Hirschprungs spisestue:
Omvisninger er den 21. og 22. november kl. 17.00-18.00 og den 23. og 24. januar kl.17.00-18.00
Tilmelding og betaling 150 kr. sker via hjemmeside :  www.koebenhavnskonservator.dk
eller direkte til mail: anne@koebenhavnskonservator.dk

 

13. september 2018 Designtalk om svindrevner

Kom til designtalk hos A. Petersen og få nye perspektiver på træ og svindrevner torsdag den 13. september kl. 17.00. Her vil designer Anne Brandhøj i dialog med designer Chris Liljenberg Halstrøm og naturvejleder Stephan Springborg diskutere træets æstetiske og bæredygtige potentialer, men også de designmæssige udfordringer, der knytter sig til træet som materiale.

Til og med torsdag den 27. september kan du ved selvsyn opleve Anne Brandhøjs svindrevne-projekt på Kløvermarksvej. Præsentationen rummer en række objekter i ask, kirsebær og ahorn.

Anne Brandhøj har siden sin afgang fra KADK i 2017, nysgerrigt nærstuderet træ. Hun har i særdeleshed zoomet ind på de svindrevner der opstår, når nyfældet friskt træ, efter formgivning, får lov til at tørre, krympe og revne i en naturlig tørringsproces. Deformationerne opstår langsomt over tid og er afhængigt af vandindhold, form, træsort, temperatur og luftfugtighed. Når træet er helt tørt, fremhæves træets svindrevner ved hjælp af nedkilede metalelementer – og tilbage står organiske objekter fastlåst i tid og sted.

Normalt anvender man i designbranchen kontrolleret ovntørret træ fra savværker, fordi revnerne er uønskede, da de gør træet mindre ensartet og nedsætter materialets styrke.
Anne Brandhøj lader i modsætning til det, træet følge egne naturlove. Hun siger selv:  “Uforudsigeligheden fascinerer mig, og jeg kan godt lide spændingen i at have et naturmateriale mellem hænderne, hvis kræfter i lige så høj grad som jeg, er med til at formgive”.

Designtalk’en er gratis og kræver ingen tilmelding.

27. november 2018 Marie og Ex-formation

Denne aften byder på en introduktion til den internationalt anerkendte designer, hvis navn er blevet synonymt med det skiftende ansigt af moderne japansk design – Kenya Hara – og særligt et indblik i hans arbejde med begrebet Ex-formation.

Ex-formation tydeliggør hvor lidt vi egentlig ved, og bliver dermed et nyt udgangspunkt for design: Det ukendte er hvad der bevæger os, det vi allerede kender er ikke nær så interessant.

I dag er viden tilgængelig i næsten eksplosive mængder, og i stedet for at kunne bruge viden som springbræt for vores fantasi, mener Hara, at vi er fanget i en informationsudveksling, en ’bytte-bytte fakta-leg’, der forhindrer os i fordybelse. Det er en væsentlig udfordring for kreativitet og design.

Haras modsvar er metoden Ex-formation, hvis formål er at skabe løsninger, der udfordrer og vækker nysgerrigheden.

Grafisk designer og designchef på Louisiana, Marie Lübecker, fulgte Kenya Hara i en uge i efteråret 2017 for at lære mere om bl.a. Ex-formation. Hør hvad hun erfarede og vær med til at diskutere hvorledes vi kan få glæde af disse tanker i egen designpraksis.

Tirsdag den 27. november kl. 17.30 – aftenen indledes med et oplæg, som derefter diskuteres.

Tilmelding til kari@apetersen.dk

Pris: Billet til udstillingen (60kr.), samt 40 kr., der dækker vin/vand.
Der er plads til 30 deltagere, billetterne fordeles efter først-til-mølle.

30. november 2018 Takehito og de drejede træskåle

Den japanske træ-drejer Takehito Nakajima er i København og besøger Kløvermarksvej fredag den 30. november og lørdag den 1. december.

Takehito Nakajima (født 1969) er både trædrejer og mestrer samtidigt den svære japanske urushi – en traditionel lakeringsteknik med mange hundreder år på bagen.

Lige nu er Takehito aktuel i forbindelse med udstillingen Japan Retur, hvor han har hjulpet designerne Line Depping og Jakob Jørgensen med at dreje de skåle, som du kan opleve på udstillingen. Og så er Takehito én af de mange japanske håndværkere, som gruppen med de danske snedkere Akiko Kuwahata, Anders Lunderskov, Finn Killbuck Johansen, Jacob Ulrich, John Bøge, Ken Winther Christensen, Rasmus Fenhann, Søren Risvang Sørensen og Teis Dich Abrahamsen besøgte på deres tur til Japan, en tur der også er skildret i udstillingen.

Kom og se Takehito dreje sine træskåle i udstillingens åbningstid kl. 12-18 fredag den 30. november og kl. 10-16 lørdag den 1. december.
Træskålene der drejes i løbet af de to dage vil kunne købes umiddelbart efter at de er drejet færdigt.

Når du har billet til udstillingen, koster det ikke noget at overvære Takehitos arbejde.

1. december 2018 Sing Tehus på Kløvermarksvej

Te er en af hjørnestenene i den japanske kultur, og den traditionelle japanske teceremoni, der har flere hundrede år bag sig, indeholder en kompleksitet, som det tager mange års studier at sætte sig ind i.

Mette Marie Kjær åbnede Sing Tehus 17. november 2006. Med en baggrund som billedkunstner var det de kunstneriske og filosofiske elementer i den asiatiske tekultur, herunder den japanske teceremoni, der først fængede og viste vejen til et stor og spændende verden med te.

Sing Tehus arbejder for at udbrede kendskabet til både te-kulturen og de smagfulde teer, og har egen import af te fra bla. Japan.

Lørdag den 1. december besøger Lulu fra Sing Tehus Kløvermarksvej, så du kan kigge forbi, smage en kop te og høre mere om Sing Tehus’ holdninger til – og historier om – te.
Det vil også være muligt at købe te med hjem.

 

 

14. juni 2018 Udstillingsåbning – First Movers

Torsdag den 14. juni kl. 17-19 inviterer vi til udstillingsåbning på “First Movers” – en udstilling med arkitekt og snedker Dan Svarths mere end 100 møbelmodeller i skalaforhold én til fem, heriblandt møbeltyper, der er helt op til 5.000 år gamle.

Med både løvefødder og med malede billeder af gamle egyptere, ligner de ikke typiske møbler, som vi kender det hjemmefra stuen. Og så alligevel – nogle af dem ligner faktisk helt nutidige møbler. På udstillingen viser vi også moderne møbler, der på forskellig vis forholder sig til de gamle egypteres møbler.

26. maj 2018 Smag på farver

Hvilken farve har smagen af hibiscus, og kan man tale om kulturelle farveidentiteter?
Begge disse spørgsmål kan du blive lidt klogere på lørdag den 26. maj.

Tekstil- og farvedesigner Margrethe Odgaard er en ener på sit felt. Med et virke, der involverer registrering af farver på tværs af kontinenter og en evig søgen efter sammenhænge og modsætninger, skaber hun farvesammensætninger, der begejstrer og fascinerer.

Margrethe siger selv: “Jeg observerer og træner mig selv i at lægge mærke til mine omgivelser. Det gør jeg gennem daglige kortlægninger af farver, hvor jeg befinder mig, ligemeget om det er på Thyholm i Vestjylland eller på Brooklyn Bridge i New York. Farver er forbundet med følelser, og hver eneste gang du åbner lidt op for din opmærksomhed på farver bliver du også lidt klogere på dig selv. Det tror jeg på, er vigtigt for alle, ikke bare designere”.

Margrethe deler sine tanker om arbejdet med farvedesign, når vi lørdag den 26. maj kl. 11 inviterer til en helt unik fortælling og workshop med særlig fokus på sammenhængen mellem farver og smag.

Til lejligheden har konditor Vita Fex udviklet smagsoplevelser, som du og de andre workshop-deltagere omsætter til farvepaletter.

Tilmelding til malene@apetersen.dk – der er et begrænset antal pladser.
Deltagelse i arrangementet koster 120 kr. og er inklusiv entre til udstillingen.
Hvis du allerede har billet til udstillingen, så skal du kun betale 60 kr. for deltagelse i selve arrangementet.

7. april 2018 Fortælling i udstillingen med Depping&Jørgensen

Lørdag den 7. april kl. 11 kan du komme forbi os på Kløvermarksvej 70 og høre Line Depping og Jakob Jørgensen fortælle om udvalgte værker fra udstillingen, mens de viser rundt.

Line og Jakob har sammen lavet Black Chair, der er med på udstillingen, og fortæller denne lørdag om de overvejelser og tanker, de har gjort sig undervejs – og om de diskussioner, der nogle gange er helt nødvendige på vejen hen til det færdige designobjekt.

Line fortæller også om hvordan hun designer i dampbøjet og stukket træ, teknikker, der i udstillingen både kan opleves som eksperimenter og som færdige produkter.

Jakob har udvalgt lampen Blitz og viser – sammen med fortællingen – en kort film om lampens rejse fra at være en leg med rør i alle mulige former til færdig lysende lampe.

Det hele foregår i udstillingen.
Entre hertil koster 60 kr. pr. person, men selve arrangementet er derudover gratis at deltage i.

21. marts 2018 Talk – Helle Vibeke Jensen og Dagenes skum

Designer Helle Vibeke Jensen har lavet 68 illustrerede kapitler til bogen ”Dagenes Skum” af den franske forfatter Boris Vian. Onsdag den 21. marts kl. 16.30 hos os på Kløvermarksvej 70 fortæller Helle Vibeke om kapitlernes tilblivelse og demonstrerer samtidig nogle af de teknikker hun har brugt i processen, bl.a. katagami, der er en japansk stencilteknik. Husk tilmelding til kari@apetersen.dk

22. februar 2018 Fernisering på “Halstrøm, Odgaard, Depping, Jørgensen”

Torsdag den 22. februar kl. 17-19 inviterer vi til fernisering på vores første udstilling i 2018: “Halstrøm, Odgaard, Depping, Jørgensen”.

De fire designere Chris L. Halstrøm, Margrethe Odgaard, Line Depping og Jakob Jørgensen viser på udstillingen – udover arbejdsmetoder og materialeovervejelser – udvalgte færdige værker og produkter.

Til udstillingsåbningen er der let servering af Mikkeller øl.

7. februar 2018 Fortællinger om Midtjyske Tæpper

Væver Anne Mette Larsen har fanget fortællinger i Midtjylland og omsat dem til vævede tæpper. I alt fire lokaliteter er transformeret til 8 tæpper, vævet i Norge af norsk uld på væveriet Røros Tweed. Dertil har Anne Mette Larsen skabt ét tæppe mere, som sammenfatter ideen bag konstruktionen af Midtjyske Tæpper.

Onsdag den 7. februar kl. 16.30 kan du hos os på Kløvermarksvej høre Anne Mette fortælle om ideen og processen bag Midtjyske Tæpper-projektet. Arkitekt Nicolai de Gier supplerer med tilhørende tanker om håndværk.

Det er gratis at deltage, men der er et begrænset antal pladser, så tilmelding er nødvendigt. Skriv dit navn og hvor mange I kommer på kari@apetersen.dk

Til fortællingen serveres midtjysk øl fra Virklund Bryghus.

18. januar 2018 Talk – Lars Vejen og Design Collaborations

I forlængelse af den aktuelle udstilling ”Design Collaborations” hos A. Petersen inviterer vi til en design talk, hvor Lars Vejen vil berette om sit første møde med Japan og japanerne, da han som arkitektstuderende boede og arbejdede i Kyoto i 1995. Han giver også en grundig introduktion til den aktuelle udstilling hos A. Petersen.

Fortællingen giver et billede af Japan dengang og nu og belyser også de udfordringer og tilgange, som Lars Vejen har høstet erfaringer af undervejs. Udstillingen er et ambitiøst projekt, som Lars Vejen har realiseret gennem tætte samarbejder med de japanske og danske håndværkere og producenter.

Lars Vejen var tidligere designchef i en af Skandinaviens største arkitektvirksomheder, i dag international forelæser/underviser og indehaver af egen design virksomhed med base i Japan og Danmark.

Arrangementet er gratis, men kræver tilmelding (skriv dit navn og hvor mange I kommer) til malene@apetersen.dk

7. december 2017 Udstillingsåbning – Design Collaborations

Lars Vejen har lavet en lang række samarbejder med både danske og japanske kunsthåndværkere, håndværkere, værksteder og designvirksomheder.

Alle projekterne udstilles fra begyndelsen af november til starten af december på Kyoto Museum of Traditional Craft, og samme værker vises her hos A. Petersen fra 8. december og indtil 11. februar.

Denne del af vores japansk-danske udstillinger er samtidig vores sidste del af dette års fejring af 150 års diplomatiske forbindelser mellem Japan og Danmark.

Udstillingen åbnes kl. 17 med velkomsttale af Anne Katrine Okholm Skole, redaktør, DANISH.tm

6. oktober 2017 Udstillingsåbning – Kitani

Fredag den 6. oktober kl. 17-19 inviterer vi til udstillingsåbning med næste del af vores japanske udstillinger. Her vises danske møbeldesignklassikere af bl.a. Finn Juhl, Ib Kofod-Larsen og Nanna Ditzel fremstillet af den japanske møbelvirksomhed Kitani.

Udover den passionerede dyrkelse af snedkerhåndværket og fascinationen af danske møbler, er Kitani også kendt for at medvirke til opførelsen af en 1:1 version af Finn Juhls hus i bjergene i Takayama i Japan – som en særlig hyldest til møbelmesteren.

Udstillingen vises i en japansk-inspireret have, bygget specielt til lejligheden i samarbejde med Jagro Anlæg.

Vi byder på live-jazz og et glas vin til åbningen.

 

23. august 2017 Japansk papbar på Designmuseet

I samarbejde med Designmuseum Danmark arrangerer vi “japansk papbar” onsdag den 23. august: Fold én af vores Catachi-origami-taburetter og nyd en japansk øl eller sodavand, mens vi lytter til japansk musik.

Tag efterfølgende taburetten under armen, og sæt kurs mod ”Learning From Japan”. Slå dig ned på taburetten i udstillingen, og lyt til én af museets eksperter fortælle om udvalgte spotlights. Taburetten får du  med hjem. Den er inkluderet i prisen.

Sted: Stensalen og udstillingen “Learning From Japan” på Designmuseum Danmark

Tilmelding: ARRANGEMENTET ER UDSOLGT

Læs mere her

11. oktober 2017 Foredrag: Finn Juhls hus og Ordrupgaard

Onsdag den 11. oktober kl. 17 inviterer vi i samarbejde med Ordrupgaard og museumsinspektør Jacob Riis til foredrag om Finn Juhl og Ordrupgaard. Foredraget foregår hos os på Kløvermarksvej 70:

Ordrupgaard er ikke bare et museum for dansk og fransk kunst. Huset, der er opført i 1918, har tilhørt forsikringsdirektør Wilhelm Hansen og bærer stadig præg af Hansen-familiens private gemakker, med møblement og kunsthåndværk intakt.
Ordrupgaard overtog Finn Juhls hus med inventar i 2007 som en donation. Huset åbnede for offentligheden i 2008 og indgår i dag som en fast del af Ordrupgaards samling. Således repræsenterer Finn Juhls hus og Ordrupgaard på bedste vis hver deres stilistiske periode.

Tag med på en rejse gennem husenes interiører, og følg udviklingen af dansk møbelarkitektur og kunsthåndværk fra slutningen af 1800-tallets klunkestil, gennem det tidlige 1900-tals Arts and Crafts-stil til den danske højmodernisme med de danske møbelarkitekter, heriblandt Finn Juhl.

Billetter koster 75 kr. og bestilles her. Vi serverer et glas vin/vand og lidt snacks til foredraget.

21. oktober 2017 Oplev japanske håndværkere – tøndemageren og bambusfletteren

I weekenden lørdag den 21. og søndag den 22. oktober får vi på Kløvermarksvej besøg af to japanske håndværkere: Tøndemageren Eifu Kawamata og bambusfletteren Takayuki Shimizu.

Programmet ser sådan ud:

Lørdag den 21. oktober

Kawamata-san viser hvordan han laver de tønder, du kan se i udstillingen – det foregår  kl. 10-16.
Kom forbi, kig med og hør Kawamata fortælle om redskaberne, om træet og om hvordan han fandt ud af, at han ville være tøndemager.

Shimizu-san afholder kurvefletterworkshops kl. 10 (ikke flere ledige pladser) og kl. 14 (ikke flere ledige pladser) og mandag den 23. oktober kl. 17 (ikke flere ledige pladser). Hver workshop tager ca. 2 timer, hvor du lærer at flette en kurv i japansk bambus. Kurven får du med hjem bagefter. Det koster 450 kr. at deltage i en workshop. Kræver forudgående tilmelding.

Søndag den 22. oktober

Taketombo-workshop: Tag familien i hånden og vær med på workshoppen, hvor vi sammen med Shimizu-san laver taketombo (japanske bambushelikoptere).
Vi starter workshops op hver hele time: kl. 11, 12, 13, 14 og 15.

Det tager ca. en halv time at lave en taketombo, men det er ikke svært, så alle kan være med.
Materialerne til en taketombo koster 30 kr., men derudover er det gratis at deltage i workshoppen og det kræver ikke forudgående tilmelding.
Når I har lavet taketombo, afprøver vi dem udenfor og I får selvfølgelig jeres taketombo med hjem.

 

2. november 2017 Foredrag: Verdensmanden Finn Juhl

Torsdag den 2. november kl. 19 inviterer vi i samarbejde med designhistoriker Birgit Lyngbye Pedersen til foredrag på Kløvermarksvej 70:

1950’erne var årtiet, da Danish Modern holdt sit indtog i USA , og Finn Juhl stod i spidsen som en af de første møbelarkitekter, der blev kendt udenfor Danmarks grænser.

I 1951 fik Finn Juhl sine møbler produceret i Amerika hos Baker Furniture i Grand Rapids, der gerne ville ind på markedet for moderne møbler, og samme år tildelte Akademiet ved Det Kongelige Danske Kunstakademi Finn Juhl den prestigefyldte opgave at indrette Formynderskabsrådets sal til De Forenede Nationers hovedsæde i New York.
Med det amerikanske gennembrud fulgte opgaver rundt om i verden, hvor også japanerne faldt for de danske møbler.

Finn Juhl blev en verdensmand med eksport af møbler og indretninger, hvor det danske møbeldesign, det fint forarbejdede håndværk i snedkerarbejdet med træet i centrum og samarbejdet mellem arkitekter og snedkere adskilte sig fra anden industriel masseproduktion og standardisering.

Billetter koster 75 kr. og bestilles her. Vi serverer et glas vin/vand og lidt snacks til foredraget.

9. juni 2017 TSUMIKI og ‘Skriv dit navn på japansk’

Kom forbi fredag den 9. juni kl. 17-19 og se en udstillingen med TSUMIKI og prøv at skrive dit navn på japansk. Mariko og Kinuyo fra Tonton hjælper til. Arrangementet er åbent og alle er velkomne.

10. juni 2017 TSUMIKI – workshops for børn og voksne

Kom og byg dit eget hus eller vær borgmester for en dag i en by du selv bygger, når Mariko og Kinuyo fra Tonton viser hvordan I kan bygge med de japanske byggeklodser TSUMIKI. Byggeklodserne er udviklet og designet af de to japanske arkitekter Kengo Kuma og Shuhei Kamiya, som et stykke helt enkelt legetøj, der kan blive til alle mulige former, figurer, bygninger og byer – kun fantasien sætter grænser.

I weekenden den 10. og 11. juni holder vi ialt 6 workshops
Lørdag den 10. juni kl. 11, kl. 13 og kl. 15
Søndag den 11. juni kl. 11, kl. 13 og kl. 15

Der er plads til 15 børn på hver workshop. Det koster 75 kr. pr. barn. Voksne må gerne lege med, men skal ikke købe billet.

Alder: fra 4 år

Husk tilmelding og billet via dette link

 

6. maj 2017 Talk med Tomoyuki Matsuoka

Lørdag den 6. maj kl. 16 fortæller Tomoyuki Matsuoka om arbejdet som møbeldesigner i Japan, om vejen her til Danmark og fascinationen af dansk møbeldesign, og om samarbejdet med den japanske producent Takumi Kohgei. Fra Takumi Kohgei deltager Akihito Gyoten. Det hele foregår i udstillingen.

 

4. maj 2017 Fernisering

Torsdag den 4. maj kl. 17-19 inviterer vi til fejring af den nye udstilling med møbeldesign af den japanske designer Tomoyuki Matsuoka. På udstillingen kan du opleve Matsuokas serie Tapered, fremstillet af den japanske møbelproducent Takumi Kohgei fra Hokkaido.

Ved samme fernisering åbner vi modedesigner Jan Machenhauers 2. udstilling på Kløvermarksvej i år. Denne gang viser vi en udvalgt serie med emner fra skjortelinjen, der blev lanceret i 2012.

19. marts 2017 Fortælling om japansk kunsthåndværk

Ejer og stifter af det japanske designagentur Wise Wise, Taketoshi Sato, fortæller søndag den 19. marts kl. 16 om Wise Wise, om japansk kunsthåndværk generelt og om de udvalgte japanske kunsthåndværkere. Fortællingen integreres i en rundvisning i udstillingen og afsluttes med spørgsmål.

Gratis adgang. Husk tilmelding på kari@apetersen.dk

17. marts 2017 Udstillingsfest

Vi markerer udstillingen med danske og japanske kunsthåndværkere og designere ved et uformelt, åbent arrangement fredag den 17. marts kl. 17-19.

Designagenturet Wise Wise deltager med ejer og stifter Taketoshi Sato og Susumu Kondo, sammen med de danske kunsthåndværkere og designere, der er repræsenteret i udstillingen.

Gratis adgang.

9. februar 2017 Kultur, sushi og arkitektur

Med markeringen af 150-året for de dansk-japanske diplomatiske forbindelser i 2017 holder vi en række events.

Det første event arrangeres med ayanomimi den 9. februar, hvor Gehl Architects, Sticks’n’Sushi og Canon sammen præsenterer en aften for arkitekter og designere under overskriften TOKYO – KULTUR, SUSHI & ARKITEKTUR.

Læs mere og køb billet her: Billetto