Tidligere events

18. januar 2018 Talk – Lars Vejen og Design Collaborations

I forlængelse af den aktuelle udstilling ”Design Collaborations” hos A. Petersen inviterer vi til en design talk, hvor Lars Vejen vil berette om sit første møde med Japan og japanerne, da han som arkitektstuderende boede og arbejdede i Kyoto i 1995. Han giver også en grundig introduktion til den aktuelle udstilling hos A. Petersen.

Fortællingen giver et billede af Japan dengang og nu og belyser også de udfordringer og tilgange, som Lars Vejen har høstet erfaringer af undervejs. Udstillingen er et ambitiøst projekt, som Lars Vejen har realiseret gennem tætte samarbejder med de japanske og danske håndværkere og producenter.

Lars Vejen var tidligere designchef i en af Skandinaviens største arkitektvirksomheder, i dag international forelæser/underviser og indehaver af egen design virksomhed med base i Japan og Danmark.

Arrangementet er gratis, men kræver tilmelding (skriv dit navn og hvor mange I kommer) til malene@apetersen.dk

7. december 2017 Udstillingsåbning – Design Collaborations

Lars Vejen har lavet en lang række samarbejder med både danske og japanske kunsthåndværkere, håndværkere, værksteder og designvirksomheder.

Alle projekterne udstilles fra begyndelsen af november til starten af december på Kyoto Museum of Traditional Craft, og samme værker vises her hos A. Petersen fra 8. december og indtil 11. februar.

Denne del af vores japansk-danske udstillinger er samtidig vores sidste del af dette års fejring af 150 års diplomatiske forbindelser mellem Japan og Danmark.

Udstillingen åbnes kl. 17 med velkomsttale af Anne Katrine Okholm Skole, redaktør, DANISH.tm

6. oktober 2017 Udstillingsåbning – Kitani

Fredag den 6. oktober kl. 17-19 inviterer vi til udstillingsåbning med næste del af vores japanske udstillinger. Her vises danske møbeldesignklassikere af bl.a. Finn Juhl, Ib Kofod-Larsen og Nanna Ditzel fremstillet af den japanske møbelvirksomhed Kitani.

Udover den passionerede dyrkelse af snedkerhåndværket og fascinationen af danske møbler, er Kitani også kendt for at medvirke til opførelsen af en 1:1 version af Finn Juhls hus i bjergene i Takayama i Japan – som en særlig hyldest til møbelmesteren.

Udstillingen vises i en japansk-inspireret have, bygget specielt til lejligheden i samarbejde med Jagro Anlæg.

Vi byder på live-jazz og et glas vin til åbningen.

 

23. august 2017 Japansk papbar på Designmuseet

I samarbejde med Designmuseum Danmark arrangerer vi “japansk papbar” onsdag den 23. august: Fold én af vores Catachi-origami-taburetter og nyd en japansk øl eller sodavand, mens vi lytter til japansk musik.

Tag efterfølgende taburetten under armen, og sæt kurs mod ”Learning From Japan”. Slå dig ned på taburetten i udstillingen, og lyt til én af museets eksperter fortælle om udvalgte spotlights. Taburetten får du  med hjem. Den er inkluderet i prisen.

Sted: Stensalen og udstillingen “Learning From Japan” på Designmuseum Danmark

Tilmelding: ARRANGEMENTET ER UDSOLGT

Læs mere her

11. oktober 2017 Foredrag: Finn Juhls hus og Ordrupgaard

Onsdag den 11. oktober kl. 17 inviterer vi i samarbejde med Ordrupgaard og museumsinspektør Jacob Riis til foredrag om Finn Juhl og Ordrupgaard. Foredraget foregår hos os på Kløvermarksvej 70:

Ordrupgaard er ikke bare et museum for dansk og fransk kunst. Huset, der er opført i 1918, har tilhørt forsikringsdirektør Wilhelm Hansen og bærer stadig præg af Hansen-familiens private gemakker, med møblement og kunsthåndværk intakt.
Ordrupgaard overtog Finn Juhls hus med inventar i 2007 som en donation. Huset åbnede for offentligheden i 2008 og indgår i dag som en fast del af Ordrupgaards samling. Således repræsenterer Finn Juhls hus og Ordrupgaard på bedste vis hver deres stilistiske periode.

Tag med på en rejse gennem husenes interiører, og følg udviklingen af dansk møbelarkitektur og kunsthåndværk fra slutningen af 1800-tallets klunkestil, gennem det tidlige 1900-tals Arts and Crafts-stil til den danske højmodernisme med de danske møbelarkitekter, heriblandt Finn Juhl.

Billetter koster 75 kr. og bestilles her. Vi serverer et glas vin/vand og lidt snacks til foredraget.

21. oktober 2017 Oplev japanske håndværkere – tøndemageren og bambusfletteren

I weekenden lørdag den 21. og søndag den 22. oktober får vi på Kløvermarksvej besøg af to japanske håndværkere: Tøndemageren Eifu Kawamata og bambusfletteren Takayuki Shimizu.

Programmet ser sådan ud:

Lørdag den 21. oktober

Kawamata-san viser hvordan han laver de tønder, du kan se i udstillingen – det foregår  kl. 10-16.
Kom forbi, kig med og hør Kawamata fortælle om redskaberne, om træet og om hvordan han fandt ud af, at han ville være tøndemager.

Shimizu-san afholder kurvefletterworkshops kl. 10 (ikke flere ledige pladser) og kl. 14 (ikke flere ledige pladser) og mandag den 23. oktober kl. 17 (ikke flere ledige pladser). Hver workshop tager ca. 2 timer, hvor du lærer at flette en kurv i japansk bambus. Kurven får du med hjem bagefter. Det koster 450 kr. at deltage i en workshop. Kræver forudgående tilmelding.

Søndag den 22. oktober

Taketombo-workshop: Tag familien i hånden og vær med på workshoppen, hvor vi sammen med Shimizu-san laver taketombo (japanske bambushelikoptere).
Vi starter workshops op hver hele time: kl. 11, 12, 13, 14 og 15.

Det tager ca. en halv time at lave en taketombo, men det er ikke svært, så alle kan være med.
Materialerne til en taketombo koster 30 kr., men derudover er det gratis at deltage i workshoppen og det kræver ikke forudgående tilmelding.
Når I har lavet taketombo, afprøver vi dem udenfor og I får selvfølgelig jeres taketombo med hjem.

 

2. november 2017 Foredrag: Verdensmanden Finn Juhl

Torsdag den 2. november kl. 19 inviterer vi i samarbejde med designhistoriker Birgit Lyngbye Pedersen til foredrag på Kløvermarksvej 70:

1950’erne var årtiet, da Danish Modern holdt sit indtog i USA , og Finn Juhl stod i spidsen som en af de første møbelarkitekter, der blev kendt udenfor Danmarks grænser.

I 1951 fik Finn Juhl sine møbler produceret i Amerika hos Baker Furniture i Grand Rapids, der gerne ville ind på markedet for moderne møbler, og samme år tildelte Akademiet ved Det Kongelige Danske Kunstakademi Finn Juhl den prestigefyldte opgave at indrette Formynderskabsrådets sal til De Forenede Nationers hovedsæde i New York.
Med det amerikanske gennembrud fulgte opgaver rundt om i verden, hvor også japanerne faldt for de danske møbler.

Finn Juhl blev en verdensmand med eksport af møbler og indretninger, hvor det danske møbeldesign, det fint forarbejdede håndværk i snedkerarbejdet med træet i centrum og samarbejdet mellem arkitekter og snedkere adskilte sig fra anden industriel masseproduktion og standardisering.

Billetter koster 75 kr. og bestilles her. Vi serverer et glas vin/vand og lidt snacks til foredraget.

9. juni 2017 TSUMIKI og ‘Skriv dit navn på japansk’

Kom forbi fredag den 9. juni kl. 17-19 og se en udstillingen med TSUMIKI og prøv at skrive dit navn på japansk. Mariko og Kinuyo fra Tonton hjælper til. Arrangementet er åbent og alle er velkomne.

10. juni 2017 TSUMIKI – workshops for børn og voksne

Kom og byg dit eget hus eller vær borgmester for en dag i en by du selv bygger, når Mariko og Kinuyo fra Tonton viser hvordan I kan bygge med de japanske byggeklodser TSUMIKI. Byggeklodserne er udviklet og designet af de to japanske arkitekter Kengo Kuma og Shuhei Kamiya, som et stykke helt enkelt legetøj, der kan blive til alle mulige former, figurer, bygninger og byer – kun fantasien sætter grænser.

I weekenden den 10. og 11. juni holder vi ialt 6 workshops
Lørdag den 10. juni kl. 11, kl. 13 og kl. 15
Søndag den 11. juni kl. 11, kl. 13 og kl. 15

Der er plads til 15 børn på hver workshop. Det koster 75 kr. pr. barn. Voksne må gerne lege med, men skal ikke købe billet.

Alder: fra 4 år

Husk tilmelding og billet via dette link

 

6. maj 2017 Talk med Tomoyuki Matsuoka

Lørdag den 6. maj kl. 16 fortæller Tomoyuki Matsuoka om arbejdet som møbeldesigner i Japan, om vejen her til Danmark og fascinationen af dansk møbeldesign, og om samarbejdet med den japanske producent Takumi Kohgei. Fra Takumi Kohgei deltager Akihito Gyoten. Det hele foregår i udstillingen.

 

4. maj 2017 Fernisering

Torsdag den 4. maj kl. 17-19 inviterer vi til fejring af den nye udstilling med møbeldesign af den japanske designer Tomoyuki Matsuoka. På udstillingen kan du opleve Matsuokas serie Tapered, fremstillet af den japanske møbelproducent Takumi Kohgei fra Hokkaido.

Ved samme fernisering åbner vi modedesigner Jan Machenhauers 2. udstilling på Kløvermarksvej i år. Denne gang viser vi en udvalgt serie med emner fra skjortelinjen, der blev lanceret i 2012.

19. marts 2017 Fortælling om japansk kunsthåndværk

Ejer og stifter af det japanske designagentur Wise Wise, Taketoshi Sato, fortæller søndag den 19. marts kl. 16 om Wise Wise, om japansk kunsthåndværk generelt og om de udvalgte japanske kunsthåndværkere. Fortællingen integreres i en rundvisning i udstillingen og afsluttes med spørgsmål.

Gratis adgang. Husk tilmelding på kari@apetersen.dk

17. marts 2017 Udstillingsfest

Vi markerer udstillingen med danske og japanske kunsthåndværkere og designere ved et uformelt, åbent arrangement fredag den 17. marts kl. 17-19.

Designagenturet Wise Wise deltager med ejer og stifter Taketoshi Sato og Susumu Kondo, sammen med de danske kunsthåndværkere og designere, der er repræsenteret i udstillingen.

Gratis adgang.

9. februar 2017 Kultur, sushi og arkitektur

Med markeringen af 150-året for de dansk-japanske diplomatiske forbindelser i 2017 holder vi en række events.

Det første event arrangeres med ayanomimi den 9. februar, hvor Gehl Architects, Sticks’n’Sushi og Canon sammen præsenterer en aften for arkitekter og designere under overskriften TOKYO – KULTUR, SUSHI & ARKITEKTUR.

Læs mere og køb billet her: Billetto