Ida og glas-hjelmen

24. februar 2019 Ida og glas-hjelmen

Kabuto er det japanske ord for hjelm. Og det er en netop sådan én Ida Wieth viser på Japan Retur-udstillingen – en hjelm i glas og kobber – med inspiration fra den japanske samurai-dragt.

Om baggrunden for projektet fortæller Ida:

“Jeg syntes, at det var interessant at arbejde med en fortolkning af samurai-dragtens hovedstykke – selve hjelmen – som udover at repræsentere slægt, styrke og rang har til formål at beskytte hovedet mod slag”

Ida er i Kabuto-projektet også optaget af det japanske fænomen wabi-sabi, hvor skønheden i det uperfekte, forgængelige og usagte værdsættes.

Hun fortæller videre: “At omsætte den japanske krigs-hjem i en form, hvor hovedelementet består af skrøbeligt glas, er modsætningsfuldt i sig selv: en krigs-hjelm, der både kan skære og gå i stykker… Den vil dertil løbende ændre udtryk, idet  glasset vil forvitre og gradvist afsløre den underlæggende kobber-konstruktion, hvorom glasdelen er skabt”.

Kom forbi Kløvermarksvej 70 søndag den 24. februar kl. 15 og hør Ida fortælle om processen og idéen bag hendes projekt Kabuto og om mødet og samarbejdet med TAMA Art University i Tokyo, hvor projektet blev til i sommeren 2018.

Det kræver ingen tilmelding, blot en billet (60 kr.) til udstillingen at deltage.