Eiri Iwakura

Eiri Iwakura
Japansk tradition og innovation
16. oktober – 16. november 2015

Eiri Iwakura er en ener på den japanske designscene. Ikke alene har han været aktiv i fyrre år som møbelarkitekt og vundet et hav af priser, han har også været med til at starte flere japanske designbrands op, som bygger på bæredygtige principper om kvalitet og produktion. Nu kommer den japanske pioner til København og udstiller hos A. Petersen.

Eiri Iwakura har været toneangivende for to store tendenser i Japan, dels at være både designer, produktionsled og sælger af sine egne møbler – en art helhedstænkende virksomhedsstrategi i firmaet Rockstone, der idag er et af Japans største møbelbrands med egne butikker og showrooms. Dels har Iwakura stået i spidsen for at sætte scenen for arkitekttegnede japanske møbler.

"Marilyn" designed by Eiri Iwakura

Eiri Iwakura

I slutningen af 1970’erne og start 1980’erne var størstedelen af de møbler, man kunne få i Japan, traditionelle lave møbler som Chabudai-borde og Tansu-komoder (til opbevaring af kimono) eller importerede vestlige møbler. Iwakuras vision om at tegne japanske designmøbler tog form, da han etablerede Rockstone i 1981. Idag er resten historie og Rockstone en større organisation. Udstilingen hos A. Petersen vidner om møbler, der, selvom de er skabt for årtier siden, stadig har et relevant og aktuelt formsprog.

Iwakura, håndværket og helheden
Eiri Iwakura er en aktiv herre, der gennem sit lange arbejdsliv har været dybt involveret i at udbrede kendskabet til japansk møbelkunst og håndværk gennem sin professor-gerning og ved at promovere og samarbejde med mindre lokale workshops for at udvikle og professionalisere den japanske møbelindustri.