Tomoyuki Matsuoka

22. april 2017
Udstilling med den japanske møbeldesigner Tomoyuki Matsuoka

Torsdag den 4. maj åbnede vi den nye udstilling med møbeldesign af den japanske designer Tomoyuki Matsuoka.

For Matsuoka er det vigtigt, at møbler både er funktionelle, men også sanselige. At møblerne taler til kroppen og at kroppen tiltrækkes af møblerne:
“Funktionalitet og enkelthed skal være selvfølgeligheder for godt design, men møbler skal også være sanselige og attraktive og vække følelser”, siger Tomoyuki Matsuoka.

 

Matsuoka er repræsentant for en yngre generation af japanske møbeldesignere og for en global udvekslingstradition, hvor indtryk og påvirkninger kommer til udtryk i de endelige værker. Matsuoka har, foruden studier i Japan, studeret på Arkitektskolen i København. Hans interesse for Danmark stammer fra en tidlig kærlighed til specielt Poul Kjærholms møbelarkitektur, som han første gang stødte på som designstuderende i Tokyo i starten af 1990-erne.

Heraf voksede hans interesse for danske og skandinaviske designtraditioner.

Det enkle design med fokus på funktion, koblet med det kropslige og skulpturelle i de nordiske formgiveres tilgang til design er en stor inspirationskilde. Det, tilsat japansk grundighed, omhyggelighed og materialekendskab, er helt afgørende for Matsuokas arbejde.

Møbelserien Tapered, skabt for møbelproducenten Takumi Kohgei, der har hjemme på Hokkaido i det nordlige Japan, er med på udstillingen. Tapered-serien består af stole og taburetter med og uden polster i forskellige farvekombinationer. Vi viser et udvalg af møbelserien, heriblandt en dekonstrueret stol i en opsætning, der vender alt på hovedet.